Bu blog'ta yazılanların her hakkı yazarın kendisine aittir. Kaynak gösterilmeden ve izni olmadan hiçbir yerde yayınlanamaz.

BALODAKİ DAVETLİLER

Popüler Yayınlar

18 Şubat 2011 Cuma

Çikolata Kaynaklı Ölüm

Konum: New Yurt 
Mod: Endişeli ama aynı zamanda mutlu
Günün Planı: Biraz ALES çalışılacak(Geometri) + Bölüme gidilecek.




Ders Mers Konuları - Süper-üni'ye geliş hikayemin kısa özeti 


("ÖZET VER, PANPA" diyecek olanlar için : p)


"Bir ıskalarım, iki ıskalarım üçüncüde yakalarım."


Şimdi ben bu süper-üni.'de (ahah böyle de yazınca 'süper lise' gibi oluyor.) Şimdi ben üni.mi gizli tutmak  istiyorum efenim. Ancak biraz daha mütevazi bir üni.den Türkiye'nin en iyi üni.lerinden birine geçtiğim için kendisine süper-üni lakabı taktım; süperman gibi de düşünebiliriz. : p Kendisi benim hayalimdi ama ÖSS'ye hazırlanırken, çok da hazırlanmadığım için ıskaladım. (Iska #1) Sonra Isadora'daki üni.me gittim. (Isadora da benim bu Ağustos bıraktığım şehir) Isadora'daki üni.'mde ilk dönem kalkülüsler şunlar bunlar 90'ın aşağısında notum yok; hop tri li lay, ben süper-üni'ye bi güzel geçiş yaparım diyorum. O da nesi; Tarih'ten kal sen; hocaya bir de mail atmıştım bi halta yararmış gibi; benim notlarım çok yüksek; geçiş yapacağ idim, zart zurt. Bi güzellik yapsan bey amca tarzında, babayı aldım  tabi. Sonraaa otur oturduğun yerde Isadora'da. Ama Isadora da muhteşem şehir ha. Ona lafımız yoook!... Evet bu da ıska # 2 nambır tu idi. 






Ancaaak, en sonunda, master'da şeytanın bacağını kopardım : p ve geldim buraya. Ooooh keyfime diyecek yok şu an. Yurt odamdaki esrarengiz oda arkadaşım henüz ortalarda yok, meydan da bana kalmış durumda (şimdilik) Bi güzel de süsledim odamı. Çocuk-çocuk şeyler yapıştırdım oraya buraya balıklar-kelebekler filan.. Her şey çok güzel. Yalnız yaşamak çok güzel. Orman ne güzel ah ne güzel.






Fakat işte; şöyle bir riskli durumum var benim; bi ayağım çukurda. Töğğbe töğğbe. : ) Şöyle; hoca beni uyardı; kadro gelecek. Amma ve lakin, aman aman çoook yüksek bir ALES notum yok; ve burası pek iddialı bir yer olduğu için bir rakibin pöt diye gelip höt diye elimden bu hayalimi çalmasından korktuğum için, ve geometriyi de unuttuğum için buna çalışmam lazım. Bu biiir...


İkiii... Burda dersler İngilizce tabi. E ben de tüm teknik dersleri Törkişçe almışım bi de üstüne bazılarını unutmuşum. Dünya çapında da çok da baba bir hocanın yanına gelince beni bir telaş sardı. Amaney şi na nay; ya şimdi çaktırmadan benim bilgimi ölçer ve az bulursa ya şöyle ya böyle durmadan ineklemek mecburiyetinde hissediyorum kendimi. Arkadaşlarla kampüste cafe'lerde orda burda takılırken biraz oyalanmış olayım; ya da onlar beni oyalamış olsun asabileşiyorum filan.


Şimdilik 2 ders alıyorum. Ama zor dersler. Bir yandan onlara çalışmak, bir yandan bilim sınavına çalışmak, bir yandan sıçtığımın ALES'i. Ay upps pardon hiç küfretmeyen ben tutamadım kendimi. : )


Dün Gece Bir Rüya Gördüm


Rüyamda Orion efendiyi gördüm (kör olmayasıca!) Bundan önceki blog'umda onu uzuuuun uzun anlatmıştım (değmez ama!..) Hatta blog'un ana teması ondan oluşuyordu diyebilirim. Onu unutmaya çalışmak falan. Yahu Orion blog değiştirdim, üni. değiştirdim, EV DEĞİŞTİRDİM, bela mısın başıma? Elm Sokağı Kabusu gibisin Bilmem ne sıçtığımın laneti gibisin a.q. ya! 


Rüyamda bu deliganlıyla buluşuyorum; artiz bi cafe falan (az biraz sosyetiktir kendisi.) Böyle bunda bi garip tripler bi suratsızlık bir bilmem ne. Bir kere buluşacakmış sonra da bakmayacakmış suratıma, bi hikayeler. 






Ulan, sıçtığımın Orion'ı; çekil git bilinçaltımdan BEAAA!... 


Bak ama Orion da şimdi süper-üni. mezunu ve hatırlatıyor bir şeyler onu bana işte. Lanet olası. Bir kere daha onu görme hissini ne yapsam kovamıyorum aklımın odalarından. Bir diğerinden çıkıp, öbürüne geçiyor, sessiz, inatçı bir hayalet gibi. Beynime işlemiş; DNA'ma kodlamışlar sanki; çikolata sevgilimle olanki gibi süper ateşli bir başka aşk da yaşasam bırakmıyor beni. Eninde sonunda tüm yollar ona çıkacakmış gibi. Ben İstanbul değilim; sen de deniz değilsin; çıkmaz ki sana benim tüm sokaklarım, bunu bilmez misin?







Ayrıca bugün uyandığımdan içimden Çikolata Sevgilim'e sövüyordum; öküzsün sen, öküz, öküz diyerekten. Niye? Öküzdü çünkü. Harbiden, kibarlıktan, romantizmden ne kadar uzak olduğu bir kez daha aklıma geldi. İyi ki terk etmişim dedim. Oooh yine olsa yine yapsam, canıma da değse dedim.


Sonra da benim bir ateşli aşk macerası filmi çekeceğim vardı; o an en uygun baş rol oyuncusu oydu; onu seçiverdim; ve başka hiçbir şey değil, diye düşündüm...


"Death by Chocolate"; "Çikolata kaynaklı ölüm".




Yani, yönlendirilmemiş duygularım vardı; içimde saklı bir potansiyal; bir aşık olma arzusu; ve o an o şanslıydı ona yöneldi, diye düşündüm.


Bazen de cidden sevdim ben onu ama bana uygun birisi değildi; aileme damat olarak götürebileceğim birisi değildi, diye düşünüyorum.


Yani bu konudaki düşüncelerim iki uçta gidip geliyor...


Çikolata Sevgilim ile birlikteyken de ara ara Orion'ın laneti rahatsız ediyordu beni. Bunu o anlıyor muydu bilmiyorum? Bazen bir şeyler seziyor ve o zamanlar asabileşiyor gibiydi...


Çok hikaye var Çikolata Sevgilim ile ilgili; ancak bunları yazmaya çok yorgun olmadığım bir gece vakti mecalim olabilir. Şimdilik halının altına süpürüyorum tüm aklımdakileri, işgüzar bir hizmetçi gibi. 


Ne garip, bir zaman hayatımın anlamı olan şey; şimdi bir tutam "toz, kir" sanki.


Ne garip, hayatta onun karşıma çıkmış olması...


Ve onu tanımış olmam...


Teninin kokusunun bu kadar cezbedici gelmesi...


Ve sonra bir yara kabuğunu yolup-atar gibi ondan kurtulmam. 


---


Biraz önce İranlı kız Uzun kirpikli S. aradı. Okula geliyormuş. Bugün belki akşamüzeri bir topluluk toplantısına gideceğiz onunla; sinema ile ilgili.


İstediğim her şeyi yememe rağmen bir kilo verme sürecine girdiğimi hissediyorum çünkü acayip yürüyorum kampüste. Ayrıca yurt odam da çok yukarıda.


Bazen şu anki durumumun; bu odanın bu okulun şu anki 'ben'in; yazgımda böyle yazılı olduğunu düşünüyorum; sanki çocukluğumdan; hayır doğumumdan beri belliymiş gibi. Bazen kendimi tanıyamıyorum bu yaşamıma durup karşıdan baktığımda başka bir kızı görüyorum. İmrendiğim; olmak isteyebileceğim bir kızı. 


Şu anki ben; özgüvenli, ilk başta biraz soğuk biraz kibirli, ama yine de çok kibar ve tatlı davranan, hedef odaklı çalışan, mümkün olduğunca planlı, başarılı, özgür...






5 sene önce olsa bu kızı çok kıskanırdım. Çok ama çok. Beyaz Kedi bir seferinde bana "senin kendini yeniden yapılandıran bir yönün var." demişti. Gerçekten de öyle belki. En büyük yatırımlarımı kendime yaptım. Ulaşmak istediğim insan olmak için çok uğraştım...


En çok ortaokul sonları ve lisedeki babasını kaybetmiş ve depresyon-yalnızlık-arkadaşsızlık-ailevi sorunlar-kavgalar-maddi sorunlar-anne sorunları-ve deriiin, derin hüzünle boğuşan o kafası karışık, bocalayan, ezik, güvensiz, beceriksiz kız için seviniyorum. Şu anki ben'i ona gösterebilsem diye düşünüyorum. 


Elde ettiğimde, tüm başarılarımı, ulaşmamın bir zamanlar tam anlamıyla hayal olduğu ama şu an çok yaklaştığım her şeyi ona armağan edeceğim.


Onun için, o kız için mücadele ediyorum.









Bugün güneş var!!!


Ve üzerimde çok sevdiğim giysilerim, uzun saçlarımda dalgalar, parmaklarımda pembe ojelerim var!


Tek sorun Geometri'nin midemi bulandırması. Onu da halledeceğiz ne yapalım? Mecbursan, yaparsın.


Je casse tout obstacle- Balzac'ın bastonunda yazan yazı: Her engeli parçalarım ben.


BUNU OKUYAN KİŞİYE NOT:  Eğer bir şeyi çok, ama gerçekten çok istersen, olur. Bence bunu unutma. Ve büyük hayal kur. : )


MIT kampüsü




~~Ve bir de; "Chocolates are so overrated!"- Çikolatalar FAZLA abartılıyor!...

9 yorum:

  1. eheh.
    Döktürmüşsün kızım sen.
    Ama başarı hikayelerini okur gibi hissettim.
    heralde geçen seneki Hazal'ı sorsalar senin gibiydi diyebilirim ama bu sene bende aşırı bir tembellik var.

    Çikolata sevgilini bilmiyorum ama anlattıkların doğrultusunda aklımda oluşan kişi heralde benzerdir.
    Orion'u bir türlü unutamıyorsun!
    Yine yolunun ona çıkacağı gibi bir hayalin içindesin.
    Bir yandan ben de bu hayale takılmak ve "hazal" olmak istiyorum.Bilirsin, makarna pişirmek gibidir hayal kurmak.En kolay yağılan yemek.Ve lezzetli.
    Ama bir yandan dasırf şu Orion'a bağlı kalmandan dolayı başkasına tam anlamıyla bağlanamaman üzüyor beni.

    neyse, geri dönmen çok güzel oldu.
    kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
  2. İnsan sosyal bir varlıktır. Mutlaka sayısızca iletişimin vardır insanlarla. Karşına gelecek olan biri tebdili kıyafetle gelebilir. Ben bir beşerim. Hatalarım da olur der gibi.. Hatasız kul olmaz der gibi. Belki de senin varlığın onu yüceltebilir. Eğitilme ve sevilmeye senin varlığınla müşerref olmaya nail olacak biri niye olmasın. Demek istediğim karışına sapık ve zalim kişiler değil de, mayası iyi, helal süt emmiş bir insan evladı niye olmasın. Onun yaramazlıkları ancak senin sevgi ve şefkatinle giderecek biri niye olmasın. Bir heykel sanatçısının elinden çıkmış bir biblo gibi prototip bizim işimize yaramaz. Onun ruhu, özü ve ancak seninle gerçek insan olma idealinde işlenecek bir değer niye olmasın. 

Hayat arkadaşını kendinle eşitleyemessin. Aslında adaletin simgesi terazi olmamalıydı. Adalet duygusu eşitlikle ve egaliteyle izah edilemez. Herkes farklı yaratılmıştır. Parmak izlerimiz birbirine benzer mi? Benzemez. Hayat arkadaşı bizim eksiklikllerimizi tamamlayan bir ünsurdur. Biz de onun diğer eksikliklerini tamamlarırz. Bu bedensel ve ruhsal iki kavramın bir vücud haline gelmesi gibidir. 

Benle senin aramızdaki bağlılık dostluk değil midir? İkimiz dostuz. Bu böyle formatlanırsa, dostluğun ilkelerine uymak zorundayız. Sonra bu zorunluluk bir varoluş sebebi haline gelmez mi? Benim nice günahlarım, nice eksikliklerim, nice hatalarım yok mu? Elbette var ama, ben sizin için bir dostluk numunesiyim. Siz de benim için öylesiniz. Sor bakalım kendi kendine, bunda bir sinsilik var mıdır? Cevabı tabii ki yoktur.

Evet karşımıza çıkanlar ise, temelde insan oluş ilkelerine sahip olması ve mayasının iyi olacağını hissettiğimiz kimseler olmalıdır. Sadece benim uyarım, iyi arkadaşlıklar ve tanışmalardan çıkaracağımız örnek ise, onlara gönül gözüyle bakabilmeliyiz. 

Sen iyi bir insansın. İyi düşünüyorsun. İyi hissediyorsun. Bu lütfu veren Allah'a teşekkür etmelisin. Biz hesap kitap yapsak da, pilan program yapsak da, O bizim hakkımızda en iyisini düşünecektir. (Sürçilisan ettiysem affola)

    YanıtlaSil
  3. profösör ! ağzım açık kaldı.
    Ne kadar güzel açıkladın.
    Çok haklısın.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Hazel. Senin yüreğin güzel..

    YanıtlaSil
  5. Seni yeniden görmek çok güzel Hazal! Yorumun için teşekkür ederim çok. "Eskiden olsa aşk derdim; şimdi vedalaşmak diyorum buna" diye bir dizesi vardı Murathan Mungan'ın; benim Orion'la olan hesabım da o misal belki. Bir kere daha görmeyi onu, çok isterim.

    Bugün bir arkadaşımla sohbet ederken bir alışveriş merkezinde, dedim ki eğer buradan çıktığımda karşıdan karşıya geçerken bir araba çarpar ve ölürsem, Orion'ı tekrar göremediğim için gözüm açık giderim.

    Çok abartılı geliyor. Ama tamamlanmamış bir şey gibi o; nasıl açıklasam bilmem. Sanki "bir senin gözler beni anlar, elimde değil" sözleri gibi; Vega'nın Elimde Değil şarkısında geçen.

    Bir yandan da içimden bir ses diyor ki; çok zaman geçti, bir daha başlayamaz...

    Ve belki bir unutma sürecindeyimdir; ivme kazanmıştır bu süreç; ve sönecektir Orion alevi; ancak cılız bir esinti yetmez söndürmeye bir yangını; Çikolata Sevgilim belki yeterince güçlü bir rüzgar değildi.

    Orion'ın derinliği ve sohbetini, bana bebeği gibi davranışını; çok çok değer verişini; yüreğimi anlayışını; içimdeki hüznü bilişini vs. özlüyorum çok.

    O hep bir romantik şovalye olarak kalacak belki kalbimde; bir kez daha görsem onu; vedalaşsam en azından...

    @Profösör

    Muhteşem yorumun için çok teşekkür ederim. Her sözcüğünden bilgelik akıyor. Güzel sözlerin için de çok teşekkürler. Dilerim tanrım, bana Orion'ı en azından bir kez daha gösterir, sesini yeniden duymadan bu şehirden gitmek istemem... : (

    YanıtlaSil
  6. evet kesinlikle onu tekrar görmelisin ama anlamıyorum kızım, hiç mi bilgi edevat birşey yok?
    BUL ÇOCUĞU NOLCAK!!
    valla , niye kader bizi buluştursun diye bekliyorsun ki?
    bak hayatını da buna göre yönlendiriyorsun.
    bence insanın içinde yapmadım diye pişmanlık kalmasındansa yaptın diye pişman olması daha iydir.
    denemelisin
    Orion'a ulaş.
    ben de een eski yazılarına bakayım bir ara.
    olayın tam üstüne gelmiştim çüünkü.
    bir bar yazınla başladım ben bloguna :) arka planınca pembeler ve siyahlar vardı...

    YanıtlaSil
  7. hangi olayın tam üstü tam anlamadım? : ) anımsadım yazıyı ama başlığı anımsamadım : )

    çocuğun Almeida'da bir şirketi var. Bu şehirde artık.Çikolata'dan ayrıldığım gün face'ine bakarak Amerika'dan döndüğü&Almeida'da geri taşındığını öğrendim!!!!

    Ama çat kapı ona gidemem. Çok saçma olur. 4.5-5 sene sonra selaaaam diye gidemem, bir de onca saçmaladıklarımdan sonra. Çünkü en son anımsadığımda ona tam bi sorunları olan ergen kız modunda saçma sapan davranıyor deli saçması mesajlar atıyor bilgisayarımı hacklediğini falan filan düşünüyordum.

    Gidip ne yapabilirim ki? Hem gidersem değerim düşer; tesadüfen karşılaşırsak bi şansım olabilir

    diye düşünüyorum.

    (Eski blog'umu özledim bu arada. Ben de hep bi bıraktıklarıma eski'ye dönme sorunu mu var acaba : ))

    Bugün bu şarkıyı çok seviyorum, sen de dinle:

    http://www.youtube.com/watch?v=yFTvbcNhEgc

    YanıtlaSil
  8. şarkıyı dinliyorum şuan :)
    DK mı diyeyim snaa BJ mi :)

    ben de zaten sana hemen karşına dikil demiyorum ki :)
    zaten çok saçma olurdu ama değerin düşmezdi.
    eğer selaaam diye gidersen düşebilir biraz :D daha çok komik olur..

    ortak arkadaşlarınız yok mu?
    kaç sene geçti üzerinden ki?
    yani neden her şey bu kadar çabuk gelişmiş?

    bence dişiliğini kullan.Dişi beyin gücünü yani alksjdf
    saman altından iş ayarla
    bir şekilde çık karşısına.
    hemen atlama tabi
    amaaan.
    sen bu işleri bnden iyi bilmelisin ama.
    :D

    bilmiyorum BJ,
    böyle düşünmene şaşırıyorum.
    eski saplantısı olan insanlar vardır.
    ama sen öyle değilsin, bu bir özlem.
    seni bir ergen genç kız gibi tanıması birşeyi değişirmez.
    sen şimdi karşısına çıktığında nasıl olacaksın o önemli.

    ve ben bazı şeyleri hissedeilirim.
    ne bileyim,
    mesela arkadaşlarımın çıkacaklarını falan bilebiliyorum.
    kimin kimden hoşlandığını falan.
    ama genelde pek paylaşmam o kişilerle.
    sen, Orion'u bu kadar çok düşünürken onun seni düşünmeme ihtimali olduğunu sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  9. B.J.'i tercih ederim. Deli Kız benimsediğim bir rumuz değil; blog'un isminin öyle olmasını istedim çünkü Mad Girl's Love Song en sevdiğim şiirlerdendir (yanda yazan) Bir de sandık gibi olmasını istedim çünkü içine her şeyi koymak istiyorum. : D

    Hazal,

    1. O benden 9 yaş büyük, dolayısıyla arkadaş ortamımım vs. ortak olduğu biri değildi. Tek tük tanıdığım ortak arkadaşlarda şu an hiçbi listemde vs yok. Ortak kimse yok yani : ( Face'imde bile ortak arkadaş şu an sadece 1 tane; onu da yeni ekledim; ve çocuğu tanımıyorum sırf Orion'ın profilinin bi kısmına daha ulaşabilmek için ekledim : D (Eklediğim kişiyle 4,5 ortak kişi vardı ama:))

    2. Çok güzel, ve bana mutluluk veren şeyler söylemişsin; önemli olan şimdi nasıl göreceği. Ben de böyle düşünüyorum. Ama nasıl denk getireceğim onunla yüz yüze gelmeyi? İşte bunun çözümünü bulamıyorum.

    3. Tek sevindiğim nokta süper-üni dediğim; Amerika'dan önce Orion'ın da bir bölümünde asistanlık yaptığı üni; yani belki bu yeni ortamda yeni tanışacağım insanlar arasından çıkabilir ortak kişiler. Ama yine de aradaki yaş farkı bunu da biraz zora sokuyor. Birkaç yaş olsaydı kesin bulunurdu ona giden bir yol.

    4. En büyük ümidim bi alışveriş merkezinde falan karşılaşıvermek. Ya da gittiğim mekanların birinde. Ya da süper-üni.nin kampüsünde?

    Tablo işte böyle Hazal. Ben de onun bana karşı bir zamanlar derin hisler beslediğini ve yeniden kendine beni tanıma fırsatı verirse; büyümüş ve olgunlaşmış; ama daha önceden keşfettiği özünü de yine koruyan ben'i; onun beni -tekrar- sevebileceğini düşünüyorum.

    Sevmese de onunla yıllar sonra yeniden bir sohbet dünyalara bedel olur.

    İşte böyle.

    Aklına bir plan geliyor mu bilmiyorum : )

    Yorumun için çok teşekkür ederim...

    Sevgiler

    YanıtlaSil