Bu blog'ta yazılanların her hakkı yazarın kendisine aittir. Kaynak gösterilmeden ve izni olmadan hiçbir yerde yayınlanamaz.

BALODAKİ DAVETLİLER

Popüler Yayınlar

7 Haziran 2011 Salı

Sabah Bi Kuple Rüya İle Uyandım & Dönem Sonu & Depresyon Sonu

Biz iyi hissettiğimiz için; bilinçaltımız rahatladığı için mi rüya görürüz? Yoksa o bi iki dakikalık üç beş saniyelik görüntüler dizisi mi bizi rahatlatır? Ve sonra iyi hissederiz...

Sweet dreams in the witch house
"İyi hissetmek" Benim bu dönemin başlangıcından beri sürekli teğet geçtiğim bir şeydi; en fazla bir süreliğine kıyısında durduğum asla giremediğim denizdi...

Bir ferahlayamamıştım...

Huzur? Hani?

"Enchanted" filmi
Depresyon böyle bir şey. Geçeceğini düşünmüyorsun. Geçeceğini düşünmediğini düşünmen ise seni daha çok o kuyuya çekiyor. Tılsımı bu. Büyüsünü bunun üzerine kuruyor.

Sonra çıktığında dünyanın hala nefes aldığını ve hala sunacak şeyleri olduğunu görüyorsun...

Sonra anneannene bakıyorsun, komşusuna bakıyorsun ve 80 yaşlarına yakın olmalarına rağmen ne kadar keyifli olduklarını görüyorsun! Şaşırmamak elde değil!


İşkence Sona Erdi


Rapor için bana birden bire bir azim gelmişti. Bu gelen azim ne derece doktorun ilaç dozumda ayarlama yapmasına/değiştirmesine bağlı ne derece namaz kılmama bilmiyorum, ama normalde o sunumu hazırlamak için verilen 10 günün 8 gününü pratik olarak hiçbir şey yapmadan sadece ağlamak ya da ağlamayı isteyerek ölümü ve kötü şeyleri ne kadar bahtsız olduğumu vs. düşünerek geçirdikten sonra (bunu okuyan biri olursa, bu konulara yabancı olma ihtimaline karşı söyleyeyim; bunlar olumlu düşünme, daha kötülerini görme, güzel bi iki şey yapma, gayrete gelme vb. ile geçebilen şeyler değil, söz edilen bir bunalım da değil söz edilen klinik bir "depresyon" yani akla gelen olumsuz düşünceler kişinin öz iradesiyle kontrol edilemez durumda; çünkü beynin kimyasalları ve hormon salgılama düzeyi değişmiş) Neyse bu böyle devam etti... Ben iyice buhranlı hallere sürüklendim bu kadar emek ve başarıdan sonra master'ı bırakmam söz konusu bile olmuş durumda idi...

Bu reklam çok hoşuma gitti.


Son iki gün ise mucize oldu...



Mucizeye en yakın deneyimlediğim şey budur herhalde.

Birden bire düzeldim. Ve ben o sunumu yaptım. Gayet de güzel yaptım. Herkesin başladığından 2 ay geç başladım; hazırlamak için 100'de 80 daha az zamanım vardı ama oldu. Buna sevinmem de neye sevinirim? Şükürler olsun!!



İşte o hazırladığım gece.. Hiç uyumayacaktım aslında. Ama dedim sersem gibi olurum 3,4 saat kestireyim bari; hazırlamış olduklarımı doğru düzgün, gevelemeden sunma şansım olsun. Uyudum...Ve hayatımın en güzel rüyalarıydı...

1. bölüm: Ata biniyorum. BEN ATA BİNMEYE BAYILIRIM. O hissi uzuuuun zaman sonra yeniden yaşamak o kadaaar mutluluk vericiydi... Anlatmak mümkün değil. (Ama benim bindiğim kahverengi bir attı. Tıpkı Lala ile gittiğimiz o üniversite şenliğindeki gibi. :))


2. bölüm Orion: Rüyanın bu kısmı CENNET gibiydi. Biliyorum sayfanın sağında "Orion'ı unuttum" notu var. Bu belki de ona ulaşmak için çaba göstermeyeceğim, anlamına geliyor, ama...Ama işte. Orion oradaydı. Mutlu gülümsemesi tatlı gözleri ve kumrallığı ile.. Hani reklamlarda/filmlerde yarı açılmış bir yatakta yarı oturur şekilde, yarı çıplak, yarı seksi :) aile babaları olur ya muhteşem gülümserler onlar gibiydi... Gidip yanına uzanmamın mümkün mesafesinde... 


Buradaki adam acayip benziyor Orion'a :((
Gerard Butler olsa gerek.

Veee...Bu görüntülerin tadını çıkarıyordum ki DAYIMIN 8 OKTAV SESİYLE UYANDIM; "Hanımefendi Corel Draw'ın orijinal değil de kırık sürümü var mı acaba" Birkaç yere telefon ediyor her seferinde evi yıkacakmış gibi konuşuyor. Simav'da yeniden deprem oluyor beni de odağına oturtmuşlar sandım! ÖF YAAA! : (

25 yorum:

  1. İnsanlar bilinç altında bastırılmış duygularını yaşarlar. Sen her ne kadar karşı çıkıp bir şeyleri bastırsanda beyin kendi içinde onu yaşar. Bu arada ilaç olarak ne kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  2. benim yorumum konuyla ilgili değil ama çok önemli. sağ tarafta esmi olan vs mankeni lindsay ellingson mu? rica etsem resmi bulduğun linki gönderir misin?

    YanıtlaSil
  3. aa ry keşke sana yardımcı olabilseydim ama görsellerden bulup ekleyiverdim işte hiç dikkat etmedim.

    sanırım o cümlenin geçtiği şarkının anlamına uygun olarak confident girl ya da sassy girl veyahur da insolent girl olarak aratmıştım çıkanlardan biriydi...çok acilse ve peşine düşeceksen inşallah yardımcı olur.

    @StummScream

    evet beynim kendi içinde Orion'ı yaşıyor belk de, geçen 4.5 seneye rağmen onun hatırasını bu kadar ölümsüz kılabilen etmeni de doğrusu merak ediyorum, ve hep edicem!!! umarım en sonunda beni yalnız bırakacak bir lanete dönüşmez bu ya da en sonunda görürüm bir daha onu hayalkırıklığı getirse de. lithuril. neden sormuştun

    YanıtlaSil
  4. doktorun sürekli kan tahlil'i istiyor mu?

    YanıtlaSil
  5. hayır yeni geçtim. niye öyle bir şey sordun? sen de kullandın mı?

    YanıtlaSil
  6. Hayır. Sadece psikoloji ve bu konularda bilgim var.

    3-4 ay'da bir kan tahlili yaptırmak lazım bu tip ilaçlarda. Doktor niye böyle çok yan etkisi olan bir ilaç verme gereğinde bulundu? Uç duygularda çok fazla mı hissediyorsun kendini?

    YanıtlaSil
  7. yok lithuril in sadece uç duygulara etkisi yok, tekrarlayan depresyonlarda da kullanılıyor da bu tür bilgileri öğreneceğin doğru yer ben değilim, yanıltıcı olur. uzmanına sormalısın bence. olur da bir yakının olur vs. böyle bir durumla karşı karşıya kalan, yanlış yönlendirmek istemem.

    sadece vurgu yapmak istediğim nokta, bazı durumlarda ilaç kullanımının gerekli olduğu idi, çünkü toplumda ön yargı vardır buna karşı. genelde güneşe çık, iyi düşün, yürüyüş yap, yoga yap, geçer düşüncesi hakimdir. fakat bu zaman kaybettirebilir, daha çok acı çektirebilir ya da kişinin yaşamıyla ilgili karmaşıklıklara sebep olabilir. sonuçta bir sistem/mekanizma var. nasıl ki herhangi bir hormon seviyesi azalıyor, endokrinolojiye gidiyorsun o sana düzenleyici ilacını veriyor, kullanıyorsun rayına giriyor, burada da mutluluk hissi ile bağlantılı hormonlar söz konusu. ve belli bir sürede geçmiyorsa bir uzmana gidilmelidir.

    YanıtlaSil
  8. Aslında sormak istediğim direk deprasyon yüzünden mi bu ilacın verildiğiydi.

    Diğer bilgilerden haberdarım =)

    Türkiye'de ön yargı vardır. Buna gerçekten katılıyorum ama şöyle bir gerçek var. Bu ilaçlar insanı törpüler ve dozajı çok yüksek hastalarda gördüm ama yine gidip intihar eden.

    Yani ben ilacı aldım rahatım diye bir olay yok aslına bakarsan. Beynini nasıl yöneticeğini öğrenmen gerekli.

    Sarhoşken yaptıklarının farkında olabilir misin? Evet aslında olabilirsin. Fakat beyninde öyle bir algı bölümü oluşturman lazımdır ki her yaptığın hareketi kayıt edip ne yaptığını bileceğin mekanizma olması lazım. Bunları yine o an içinde kontrol edip seni tetiklemesi gerekli.

    Aslında biz insanlar bir sürü beyin egzersizi ile gerçekten standartın dışında vücudumuzun bütün hareketini sağlayan, bütün ruh durumunu sağlayan beyini egzersizlerle iyileştirebiliriz.

    Bilmem hiç kendinle yalnız kalır mısın? Sever misin ama bu güzel bir başlangıç olabilir bir kaç madde oluşturabilirsin bunlar için tek işin gücün oturup bunların üzerinden "beni böyle düşünmeye iten şey nedir?" gibi bir soru olabilir.

    Kendine asla "neden?" sorusunu sorma. Çünkü cevabı genelde "bilmiyorum" olacaktır.

    Neyse blogta bu kadar gevezelik yeter. Yorum bölümünü normalinden fazla gereksiz kullanıyorum sanırım. Eğer düşünceleri bir nebze olsun kontrol etmekle ilgili soruların olursa blogum için açtığım mail adresinede mail atabilirsin.

    stummscreamx@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Yok estağfurullah yorum yazabilirsin tabii ki. teşekkür ederim ayrıca mail için de.

    Benim işte bi nebze kontrol etmeyi öğrenmiş olmamdan dolayı işlerim çok büyük derecede aksamadı; rapor almama gerek kalmadı -bu zaten kötü olurdu diye düşünüyorum-, yine derslere gittim kafamı veremesem de, kendimi sürükleye sürükleye projelerle ilgili bir şeyler yapmaya zorladım kendimi -ki gerçekten işkence gibiydi- yani normale göre biraz asık bir surat ve durgunluğun haricinde bir şey yoktu. intiharlık bir durumum da yoktu -gidip kendimi öldürmezdim ama ölecek olsam üzülmezdim de 'arkada bıraktıklarıma' öyle bir durum; ümit, hayal ve ufak şeylerden zevk almak yoktu ve inanılmaz bir karamsarlık vardı; ama işte o ruh halindeyken olumlu düşünmeye zorlama anca bu kadar etkili olabiliyor; seni normale döndürmüyor...

    Mesela bu günlükte de önceden sıkça söz ettiğim şimdilerde sözü daha seyrek geçen Orion'ı o zaman da depresyonda olmam sebebiyle kaybetmiştim ama o bilmiyordu. ben de söylemedim, o ise ona kasıtlı olan bir şey sandı vs. bu çok acıdır mesela...

    YanıtlaSil
  10. Herşey bittikten sonra söylesen bile bunu bırakmamak için bir bahane olarak düşünebilirdi. Belki böyle birşey yapmaman en iyisi olmuş.

    Olumlu düşünmeye zorlamak başarısız bir olaydır. Kimse durduk yere "Haydi bugün koşayım, coşayım, eğleneyim" moduna giremez. Karşındaki insanlar seni motive etmeye çalışsa bile o an öyle herşey hemen olmaz. Öyle bir yerden yakalaman lazımdır ki tamam her şey iyiye gidip diyerek onun üzerinden inşaya başlamalısın.

    Evet en önemli yerde burası. İnşa etmek. Durduk yere yapay dürtüklemelerle mutluluğu yakalasan bile anlık sürecektir. Ama temellerini oluşturduğunda o düşünceyi yıkamadığında üzerine daha fazla şey ekleyip daha iyi bir düşünce şekline sahip olmak hayatta çok şey kazandıracaktır.

    YanıtlaSil
  11. canım, öncelikle sunumunun iyi geçmesine çok sevindim gerçekten. tebrik ederim. (:
    ağır depresyonun en kötü yanı kontrol edilemez olması ve ne yazık ki atlatıldıktan sonra çoğunlukla insanlarda tekrar depresyona girme korkusu bırakıyor. ama kötü düşünme sen yine de. karşında çok güzel bir örnek duruyor (: bahsettiğin duygu durumlarını ben de yaşadım.intihar eğilimimin farkında bile değildim ama biraz daha geç kalsam(ki zaten fazlasıyla geç kalmışım) ölmüş olabilirmişim(: ben her şeye iyimser bakma eğiliminde olan biriyim. bunun genellikle zararlarını görsem de o 1 senelik dönemde çok yararını gördüm ve şimdi ara ara yoklasa da, korkutsa da depresyon korkusunu üzerimden tamamen attım diyebilirim.
    ben de lithuril ve serdep kullandım. azımsanmayacak dozlarda.. lithurilin en büyük yan etkisi rüyalar oldu. her gece aralıksız rüya görüyor, sabah uyandığımda hiç uyumamış gibi hissediyordum kendimi ve gerçek hayatta yaşadıklarımla rüyamda gördüklerimi ayırdedemiyordum. çok gerçekçi ve uzun süreliydiler. o zaman delircem sanıyordum ama şimdi düşününce çok komik geliyor (:

    sormak istediğim bir şey var: lithurili gece mi alıyorsun sabah mı? ve dozu? meraktan soruyorum belki gece alıyorsan rüyaları o tetiklemiş olabilir.
    ayrıca herhangi bir bilimsel bilgiye sahip değilim bu konuda ama ben rüyaların stres, kafa karışıklı, yoğun tempo gibi durumların ardından yaşanan rahatlamayla görüldüğünü düşünüyorum. bence bilinçte açığa çıkacak fırsatı buluyorlar böylece.
    mutluluğun daim olsun. öperim (:
    (mail adresine baktım ama göremedim. blog için ayrı bir adresin yok mu? takip için de bulunduğun sitenin linkini kopyalayıp kumanda panelinde okuma listesinin altındaki ekleye tıklayıp oraya kopyalarsan takibe almış olursun.)

    YanıtlaSil
  12. dedimdi, mesajın için teşekkür ederim, ben benzer bir durumu yaşamış biriyle daha önce konuşmamıştım, özel hayatımda bu konu "girilmeyecek konular" arasında yer alıyor sanırım, bu yüzden de belki bunu deneyimlemiş olan arkadaşlarım var ama ben bilmiyorum...

    ben bundan korkuyorum. "yine"den. bi süre önce daha çok korkuyordum. şöyle hissettiriyordu bana: incinmiş bir bacakla koşmak zorundaymışım gibi. ya yine tökezleyip düşersem? hani, diğer insanların kasları, damarları daha kuvvetliymiş gibi. bir ara, daha depresyonlu dönemlerde herkese imrenirdim: ne güzel... depresyona girmemiş... böyle bir eğilimi de yok... başına ne gelse başa çıkabilir. müthiş bir şey bu! diye.

    şimdi de korkum, ileride çalışma hayatında büyük sorumluluklar aldığımda yoğun tempoda, streste, her şeyin ortasında, her şey de daha iyiyken bunun beni yeniden yoklama korkusu.

    çünkü mesela depresyon dönemim yüzünden eski erkek arkadaşımla aram bozuldu, bazı arkadaşlarımla aram bozuldu, çünkü surat asıyorsan, insanlar yanlış anlayabiliyorlar. ben de ya kusura bakma kardeş, depresyondayım da ilaç falan kullanıyorum normale dönünce gene şen şakrak olurum sen kişisel alma, diyemedim : ( : )

    benzeri rüyaları ben de gördüm sanırım. bazılarında çok büyük mutluluk hisleri vardı; çok gerçekçi görüntüler... beyin böyle toparlıyor herhalde.

    gece alıyorum. dozu da değişecek su alma miktarına göre(yazın artabilir mesela), yani kaç hap aldığının doğrudan belirleyici etkisi yok, bünyeye göre de değişiyor, burada da tıbbi konuya girmek istemiyorum. ama doktorun bildiği ve kanda olması gereken tedavi dozu ml'si var, ona uygun alıyorum. belki bunları sen de biliyorsundur.

    evet ayrı adresim var tabii... (mail atmak istiyorsan yazabilirim :)) ama sistem bir türlü "kullanıcı değişikliğini" kabul etmiyor. akademik adres kalmış en son orada, onunla herhangi bir sitede izle butonuna bastığımda izleyecek diye uğraşıyor kullanıcıyı değiştir yapmaya çalıştığımda ise sisteme ulaşılamıyor falan diyor.

    önerdiğin yöntem için teşekkür ederim. sayfadan direk abone olmak kadar pratik değil ama yine de beni bi süre idare edecek : )) çok sağol.

    iyi dileklerin için de çok teşekkürler... yazdıkların için gerçekten çok memnun oldum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Gençler baya ilaç kullanmaya meraklıymış. Görünüşe göre bende sanırım kutu kutu ilaç tüketmem gerekiyordu.

    İnsan beynini kendi yönetir. Bunu etkileyen iki istisna vardır.
    1-hipnoz
    2-uyuşturucu

    Kendi kendine oto kontrolünü sağlamaktansa ilaçlara sarılmak işin en kolayına kaçma yoludur yani kendini uyuşturmaktır. İnsanın kendi kontrolünü sağlaması gerçekten kolay bir olay değildir. Bir kaç sene alır fakat imkansız değildir.

    YanıtlaSil
  14. Stumm aslında ilacın gerekliliği başka bir konu ama, onun haricinde de ben kendimi biraz fazla üzerim, fazla sorgularım, fazla kafama takarım... içime dert olur bazen olmaması gereken şeyler. üzücü olaylar da yaşadım. bana öğretebileceklerin var mı? senin olumsuzları kafandan atmaktaki otokontrolüne dair özel bir yöntem? tavsiye?

    YanıtlaSil
  15. Yaşadığın şeyleri hatırlamak önemli. Özellikle yatmadan önce gün içerisinde neler yaptığının tamamını hatırlayabilmelisin. Bunu yapamıyorsan bile ara ara dönüp ne yaptım ben diye kontrollerde bulunmalısın. Bu basit bir beyin jimnastiğidir.

    Ayrıca kendi düşünce ve duygularını irdeleyerek sağlam temeller oluşturmalısın. Birisi sana bir şey sorduğunda fikrin değişmesi bazen herşeyi alt üst eder. Ama sen kendin için neyin iyi olduğuna karar verdiysen karşındakinin fikirlerini dinledikten sonra kendininkinin üstüne koyduğundan yağ gibi kayar. Çünkü ne düşündüğünü bilirsin.

    En önemliside bu, ne düşündüğünü bilmek. Ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  16. Ben daha çok ufak şeylerin bana kendimi kötü hissettirmesini nasıl engellerim konusunda sormak istemiştim... mesela çaktırmamaya çalışsam da kırılganım... beni öperken 3 ay görüşemeyeceğiz, tatlı bir tatil dilerim gibisinden bir laf etmedi diyelim, kırılırım falan... dururum yani üstümde... bu huyumdan nasıl vazgeçerim örneğin. gün değerlendirmesini özellikle bir süredir yapıyorum ve faydalı olduğunu düşünüyorum, para harcama konusunda da yapıyorum iyi ya da kötü hissetme konusunda da, ara ara kitap okuma/kültürel anlamda kendine zenginlikler katma konusunda da.

    Fikirler... hmm... tabi, insan bazı şeyleri oturttuktan sonra başkalarının dediklerinin önemi kalmaz.

    YanıtlaSil
  17. İnsanlardan yüksek beklentilerin olduğundan kaynaklanan bir sorun. Yoldaki bir insana yol verdiğinde nasıl bir çoğu teşekkür bile etmez.

    Eğer sen bir teşekkür beklersen üzülürsün. Ama insanların böyle olduğunu kabullenirsen o üzüntü birinin teşekkür etmesiyle yerini sevince bırakır.

    YanıtlaSil
  18. bunu hatırlattığın için sağol. Hep aklımda tutmam gereken bir ders : )

    YanıtlaSil
  19. Ne anlar yaşamışsın öyle :) -geçti bitti hepsi ehe.

    YanıtlaSil
  20. Sanırım yıllardır rüya görmüyorum. Aslında o kadar mutsuzum ki kariyerimde en iyi yere geldiğim ve bundan sonrası için biraz daha çaba sarfedip istediğim yere ulaşacakken, istifa etmeyi düşünüyorum. Mutlu olmak neden bu kadar zor benim için :(

    YanıtlaSil
  21. EE, istersen bi psikologa git, yoksa hayatındaki değerli şeyleri kaybedebilirsin. bazen insan depresyonda oluyor, ama farkında olmuyor.

    YanıtlaSil
  22. can u believe that all you pedophiles will be incarcerated for your blogs alone...throw into the " circle" all the kidnappings and tortures and organ culls , you got " massive serial killings" !
    Thousands are on 7 blogs and are getting help from PI and undercover...the movie is going to destroy you all and your names have been " brilliantly" described on every one of them..." S & M" ....here it " comes".

    YanıtlaSil
  23. NOVA SCOTIA?
    EARL and DI?
    RUSH LIMBAUGH and DON?
    JOHHNY DEPP?
    PRESTON?
    YON?
    NEVADA U?
    UTAH! UTAH! UTAH!

    YanıtlaSil
  24. headerin ne kadar güzel !!
    evet ben de bir kitapta okumustum..
    günlük hayatta yasananlari insan
    rüyasinda tekrar hazmedermis..
    ben bi ara stresliyken uykuda cenemi cok
    skmisim sabah bi uyandim dogru dürüst cigneyemiyorum.. bu bi hafta boyunca sürdü doktora gittigimde bana su son zamanlarda stresli anlar yasadiysan uykuda bunu hazmetmissindir dedi.. uykuda da huzursuz oluyo insan ister istemez.. ama geciyo bi zamanla sen de de öle olcaktir =)

    YanıtlaSil
  25. Ben de tatli bir odulun var Marilyn :)

    Sevgi ile,
    Luna.

    YanıtlaSil